dijous, 3 de novembre de 2016

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL SE SUICIDA


Amb la sentència dictada avui pel Tribunal Constitucional es consuma un dels seus més grans errors. Declarar constitucional la reforma de la Llei Orgànica del TC que li encarrega funcions d’execució de sentències que va més enllà de les funcions pròpies dels Tribunals Constitucionals posa a aquest organisme en una situació de risc, que acabaran deteriorant un cop més la seva legitimitat davant la societat.

En el moment de la seva aprovació, el Constitucionalista, Vicepresident del Tribunal Constitucional i President del Consell d’Estat, Francisco Rubio Llorente, va qualificar aquesta reforma de letal pel propi Tribunal i va recordar el precedent del Tribunal de Garantias Constitucionales de la Segunda Repúbica, la crisi del qual va anticipar segons Rubio Llorente la posterior crisi de la República Española.

Aquí us deixo les dues intervencions que al llarg del 2015 vaig tenir l’oportunitat de fer en nom del grup parlamentari de la Izquierda Plural (IU-ICV/EUiA-CHA)

Primer el debat de presa en consideració amb lectura única.  Aquí

Després el debat per situar les raons del nostre vot en contra d’aquesta reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional (Aquí)

5 comentaris:

Los tres guarrinos ha dit...

Más que suicidarse, que ya lo estaba, se remata. El constitucional es un tribunal de excepción, osease: anticonstitucional. Ahora lo usan como herramienta política. Cuando acabe por fin la transición y alcancemos la democracia, una de las consiguientes desapariciones será ese tribunal.

mitcoes ha dit...

Desde que una sentencia va considerar la el sistema d'Hont el mes proporcional posible (i no la regla de tres) contra les matemàtiques mes bàsiques jo ja tenia clar de que van.

Anònim ha dit...

Cuando te dicen que estas por encima del bien y del mal, te crees Dios, por tanto... si existe el TC existe Dios

ahmed599 ha dit...

Domestic Pest Control Service
Domestic Pest Control Service
What does Purity Control Company offer?
It is a company called purity that performs all pesticide spraying services
Provide specialists and technicians with good staff with professional trainersشركة مكافحة حشرات
شركة مكافحه النمل الابيض بالمزاحمية
شركة مكافحه حشرات بالمزاحمية

yanmaneee ha dit...

jordan shoes
canada goose
golden goose
bape
kyrie 6 shoes
pandora
kobe basketball shoes
retro jordans
jordan 11
pandora jewelry official site

Publica un comentari