dilluns, 26 d’octubre de 2015

EMERGÈNCIA SOCIAL. PLA DE RESCAT CIUTADÀ.


Avui s’ha constituït el Parlament de Catalunya de la XI Legislatura, en uns moments en què la principal preocupació hauria de ser la situació d’emergència social que viuen moltes persones i la principal prioritat la posada en marxa d’un Pla de Rescat ciutadà.

Per això des de Catalunya Sí que es Pot hem denunciat l’endarreriment en la constitució del Parlament (el President en funcions Mas ha esperat el darrer dia hàbil per convocar el Ple de constitució).

I exigim que no s’allargui la situació d’interinitat que comporta tenir un govern en funcions. La escenificació i teatralització de les negociacions entre JuntspelSí i la CUP hauria de ser breu i no allargar-se innecessàriament. La situació d’emergència social en què viuen centenars de milers de persones exigeix actuar urgentment.

En les converses per a la configuració de la Mesa del Parlament i en la votació, Catalunya Sí que es Pot ha situat sempre el doble objectiu de que la Mesa sigui representativa de la pluralitat del Parlament i que el nostre grup parlamentari estigui present en el govern d’una Mesa que jugarà un paper clau en el funcionament d’aquesta legislatura.

Malauradament, la decisió de la CUP de no voler participar en la Mesa i cedir la seva responsabilitat i funcions parlamentaries a JuntspelSI ha provocat que aquesta candidatura tingui una majoria absoluta (4 de 7 membres) de la que no disposa en la cambra catalana.

En aquest context, l’orientació de vot, decidida per acord unànime del grup de Catalunya Sí que es Pot està motivada exclusivament per la voluntat de garantir que el òrgan de govern del Parlament reflecteixi al màxim la pluralitat del Parlament i dels vots de la ciutadania el 27S. I això, al marge de la major o menor simpatia política pels seus membres i les candidatures que representen.

Aquest criteri d’estricta institucionalitat és l’únic que ha guiat la nostra votació i, òbviament, no té cap altre lectura que vagi més enllà de la constitució de la Mesa, que hem intentat sigui el màxim de representativa de la pluralitat del Parlament.

De la mateixa manera que la signatura fa una setmana per part dels grups parlamentaris de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PP no tenia cap altra significació que defensar uns criteris de pluralitat. Malgrat algun mitja de comunicació el va qualificar com la constitució d’un bloc anti-sobiranista.

Les votacions d’avui per la Mesa no tenen més interpretacions que les que es deriven de la voluntat de fer la Mesa el més representativa i plural possible. I òbviament no suposen cap participació nostra en cap altre bloc.

A aquestes alçades, sembla absurd haver de reiterar algunes coses òbvies, que hem repetit mil vegades, però ho tornarem a fer per evitar les interpretacions intencionades, malintencionades. El Grup Parlamentari de Catalunya Sí que es Pot en cap cas, en cap circumstància donarà ni un sol dels seus vots per investir a Mas ni a cap altre membre de CDC President de la Generalitat.

Malauradament encara hi ha molta gent interessada en què tot el que es faci tingui una sola lectura, en clau plebiscitària o post-plebiscitària. Com si només fos possible formar part d’un dels dos blocs en que alguns volen momificar el Parlament de Catalunya.

És d’esperar que aviat tots ens posem a treballar i dediquem els nostres esforços a encarar la situació d’emergència social que viu una part important de la nostra societat.

A partir de demà Catalunya Sí que es Pot presentarà un seguit d’iniciatives parlamentàries per recuperar les resolucions adoptades en l’anterior legislatura i que el Govern Mas ha incomplert greument. Entre d’altres les de creació d’una Renda Garantida de Ciutadania, la posada en marxa ja de la Llei d’emergència habitacional i pobresa energètica, la paralització definitiva del Consorci Sanitari de Lleida o del Projecte VISC+ en relació a la comercialització privada de dades sanitàries públiques.

A més, exigirem la prioritat absoluta per un PLA de RESCAT SOCIAL, tal com vàrem proposar en el nostre programa per les eleccions del 27S.

Esperem que ben aviat aquesta sigui la prioritat del Parlament de Catalunya i dels debats socials i informacions que siguem capaços de generar.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Un sol dia! I ja estic arrepentit d'haver-vos votat. Forcadell? Les teves escusses em fan vergonya.

mcc ha dit...

Jo tampoc ho enteng això de votar la Forcadell

Anònim ha dit...

Yo tampoco lo entiendo
no necesitaba el voto.
dudo que el 20D os vuelva a votar.
Dependerá de lo que hagais hasta el 20D.

Unknown ha dit...

...efectivament, retornar allò robar (25 M/€) als infants tutelats pel Govern Cat està en mans del Govern, i no ho fan...i bla, bla, bla...parole, parole...i tot igual o pitjor de malament pels infant tutelats que fa 20 anys: http://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=53&ui=3459 ...prioritats...aquests de JxSí les tenen invertides...i pervertides...

Manuel ha dit...

Muevo mi mensaje a la entrada más reciente.

Buenos días Sr. Coscubiela.
Le felicito por su discurso de consenso y sobre todo de responsabilidad que ha recitado hoy en el Parlamento de Catalunya.
Creo absolutamente que la vía es la de crear en España un estado al estilo de Suiza (donde vivo) con el sistema democrático suizo (del que formo parte activa) en el que los cantones tienen una autonomía y un poder independiente en la mayoría de competencias y sobre todo en el poder de la iniciativa popular y el referendum vinculante que es hoy en día el sistema más justo y democrático que tenemos los seres humanos. Devolver el poder a la ciudadanía ayuda a que los políticos sean más cuidadosos y sobre todo más constructivos.
En España hay mucha más gente que ama a los catalanes y viceversa que quienes odian y fomentan el odio y la separación.
Le deseo toda la suerte del mundo en su iniciativa.
Un cordial saludo.

Manue Fraga Salgado.
Conseiller Général UDC

Gronxa't ha dit...

http://manueldelgadoruiz.blogspot.com.es/2015/11/carta-oberta-als-membres-del-comite.html

Anònim ha dit...

Bon dia !
Amb tot el respecte que em mereix vostè sr. Coscubiela ahir em va semblar que vostè li estava dient al sr Grasset com havia de fer la seva feina.
Pel que fa el moment polític que estem vivint a Catalunya em sembla que per activa i per passiva a Madrid ha quedat molt clar que NO. Vostè ho ha viscut en persona.
Desitjo molta sort a la coalició Bcn en comú Podem, vostè els pots explicar com ha anat, tot segueix igual.
On ha anat a parar Iniciativa?

Salut i gràcies!

Imma

Anònim ha dit...

Alguna cosa hauria de dir sobre el comentari masclista del seu jefe de premsa...quien calla otorga..es en aquestes situacions on es retrata la persona

Publica un comentari