divendres, 10 de febrer de 2012

PRIMERES REACCIONS A LA REFORMA LABORAL

Aquí us deixo les primeres reaccions a la reforma laboral del govern Rajoy

4 comentaris:

Andreu Honzawa ha dit...

Benvolgut Prof. Coscubiela,

Sóc un antic alumne seu. Arrel de la meva actual feina se m’ha ocorregut un sistema de punts, que podríem anomenar “Labor”, per a reduir l’atur desproporcionat entre els joves:

1. Per llei, totes les empreses de més de 10 empleats han de tenir com a mínim un X% de la seva força laboral de menys de 30 anys.

2. Totes les empreses, incloses les de menys de 10 empleats, guanyen 1 punt “Labor” per empleat de menys de 30 anys.

3. Al final de l’any, les empreses que han tenen més punts “Labor” dels que se’ls requereix per llei, poden vendre els seus excedents de punts “Labor” a alter empreses amb dèficit d’aquests punts.

4. La compra-venda de punts “Labor” es fa a través d’un portal online del Ministeri de Treball, i el seu preu es deixa fluctuar per a evitar el mercat negre.

5. Les empreses que a final d’any no tenen els punts “Labor” que se’ls requereix per llei, reben una penalització del Ministeri d’Hisenda.

6. Els col·lectius objectiu poden variar, per exemple, es poden incloure en aquest sistema de punts no només als joves, si no també a persones majors de 60 anys o altres grups desafavorits.

7. La dotació de punts “Labor” pot ajustar-se, per exemple, si es contracta a un jove en una CCAA amb un index d’atur especialment alt, o si és una persona discapacitada, o si és una viuda, l’empresa aconsegueix 1,5 punts “Labor”.

Aquest sistema no crea lloc de treball, però té el potencial de corregir les desproporcionalitats entre grups.

Té cost 0 per l’Estat, i incentiva econòmicament (no obliga) a les empreses. Podria dir-me què li sembla aquesta proposta?

Per cert, molt bona la seva compareixença a la Comissió de Treball en reacció a la reforma laboral!

Atentament,

Andreu

Ernesto ha dit...

La verdad es que lo que has expuesto tiene mucho sentido. Esperaremos a ver que opina el prof. Coscubiela de la propuesta.

J.A.Grillo ha dit...

¿Pero esto que esssssssssssssssssssss?

Prof Coscubiela, digooooooo Juanito que solo he entrao en tu blog para decirte que:
Te lo dije, te lo advertí, ya lo decía yo, etc.

Enga força.

Basilio Pozo-Durán ha dit...

Hola, Joan. Vi en la mañana del 24h de TVE la rueda de prensa tras la junta de portavoces, y explicaste muy bien las inconstitucionalidades de la reforma laboral del Gobierno. ¿Habría forma de tener ese vídeo? Gràcies!

Publica un comentari