dissabte, 19 de novembre de 2011

CARTA A JOAN COSCUBIELA

Us deixo una preciosa carta que m'ha fet molta il·lusió rebre

A/A Joan Coscubiela Conesa

Benvolgut Joan,

Em dirigeixo a tu, en nom i representació de la Secció Sindical de CCOO del Grup Freixenet, per donar-te tot el nostre suport i força a la recta final de la campanya electoral de les properes eleccions al congrés dels diputats, unes eleccions que sabem seran un seriós punt d'inflexió en les relacions laborals i socials d'aquest país en general i de Catalunya en particular. És per això que des de la nostra Secció Sindical, estem fent campanya amb els treballadors i treballadores de la nostra empresa i de la resta de de les empreses del sector del Cava, a favor i en benefici de la candidatura ICV / EUA que tu tens el gran honor d'encapçalar .

Nosaltres tenim sobrades raons per confiar en tu, perquè així ho has demostrat en múltiples ocasions en l'exercici de les teves funcions sindicals com a secretari general de CCOO, mantenint en tot moment una honestedat i una implicació sense límits i sempre en benefici dels interessos de la classe treballadora, és per tot això, que ens enorgulleix enormement que tu líderis aquesta candidatura.

Recordo amb molt d'afecte, fa ja, uns anys, quan vaig començar el meu camí sindical a l'empresa Freixenet, on per aquell temps, la representació en el grup Freixenet era de 5 delegats de CCOO per 30 de ugt, vam tenir moments d'extremada preocupació per la persecució que patíem els representants de CCOO per part de l'empresa. Va ser llavors, quan ens vam posar en contacte amb tu, demanant la teva ajuda per intentar pal·liar aquesta situació, recordo que les teves primeres paraules van ser de total suport on ens deies "això és territori comanxe" i et vas posar fil a l'agulla per ajudar-nos, tot i que com tu deies era territori comanxe. Varem convocar una reunió amb el president del Grup Freixenet, en la qual, tu vas estar totalment a l'alçada de les circumstàncies, marcant el terreny clarament a la direcció de l'empresa i deixant clar el teu suport incondicional als representants de CCOO, tot i que únicament érem 5 delegats , enfront dels 30 del sindicat UGT.

A partir d'aquest moment, vam començar a funcionar com a secció sindical, amb una motivació especial gràcies a la teva intervenció, a dia d'avui, tenim majoria absoluta, on comptem amb 34 delegats de CCOO, i bona part d'aquest resultat és gràcies a tu, a la teva implicació , el teu suport i a les teves oportunes intervencions personals, que vas fer quan realment més ho necessitàvem.

Bé Joan, no em vull estendre més, però crec que havíem de fer-te arribar aquesta carta, perquè sentissis tu també el nostre suport i la nostra força, ara ets tu el que necessites aquest alè i dins de la nostra modesta aportació, hem fet, estem fent i farem tot el que puguem perquè els treballadors del nostre entorn i sector laboral sàpiguen, que la millor opció i la que més garanties ofereix, ets tu, és ICV / EUA.

Una forta abraçada, i un bon 20 N, estic segur que serà així, 20 N sempre ens porta bons records, i aquest segur que també.


Sergi Lozano Andreu
Responsable CCOO del Grup Freixenet Sant Sadurní d'Anoia a 18/11 / 2011

18 comentaris:

susanna ha dit...

Són les 21.00h del 20/11/2011: Felicitats, sembla que això va bé per Iniciativa.

Jordi ha dit...

Comparteixo l'alegria del company Sergi Lozano encara que em sembla que algú li hauria d'explicar que CCOO és un sindical INDEPENDENT

Anònim ha dit...

Gràcies Coscu per fer-me tornar a creure en la política. Us he votat primera vegada. Fins ara havia votat altres esquerres. Orfe de partit polític em vaig sentir completament identificat amb el vostre (teu) programa.
Ànims, tens molt per fer a Madrid, i crec que si el vostre partit aposta per aquestes idees us en sortireu. Ens en sortirem.
Salut.

Josep Rius ha dit...

M´agradat molt la carta, si jordi CCOO es un sindicat independente i respecta la llibertat d´expresio.

Sergi Lozano ha dit...

Coscu Felicitats pel resultat de les eleccions, ara toca portar la veu dels treballadors al Congrés, i no tinc cap dubte de que serà aixi. En relació al que díu el company Jordi, l'haig de dir, que se molt bè el que significa CCOO, el que esta clar es que CCOO es un sindicat plural, que no es el mateix que independent, per això dede la nostre secció sindical, ens sentim legitimats per recolçar publicament el que considerem el millor per els nostres representats. Salut i Força

Bernat Garcia ha dit...

En relacion al comentario del Jordi, quizas sea a él a quien se le deba de explicar que es CCOO y que intereses defiende. Probablemente entonces se dara cuenta de que los postulados socio-politicos del sindicato coinciden plenamente con los de ICV-EUA. No veo el porqué los trabajadores no tenemos derecho a participar en la politica, sino lo hacemos nosotros, lo haran otros en nombre nuestro y si lo hacen "otros", haran lo que a ellos les interese, no lo que nos interese a los trabajadores.
Felicidades al Coscu por el resultado electoral y felicidades tambien al compañero Sergi, por defender y hacer difusion del programa de ICV-EUA, el cual coincide totalmente con el argumentario y la ideologia de CCOO

Anònim ha dit...

Doncs perdoneu-me però alguna raó té en Jordi. És CCOO corretja de transmissió d'IU-ICV ? Jo diria que no. CCOO no és indiferent, és clar que no, però no fa campanya. Un secretari general d'una secció sindical no pot fer campanya per una força política concreta. Vale! ara, amb la debacle dels socialistes, està de moda l'opció IU-ICV, més encara amb en Coscu, però tres anys enrere... també vau fer des de la secció sindical campanya a favor d'ICV? No tenieu llavors afiliats que votaven PSC? I ERC? Les seccions sindicals són per organitzar els treballadors i treballadores en el centre de treball, no per organitzar-lis la vida. Abans de marxar, felicitats Coscu!!

Sergi Lozano ha dit...

No es la meva intenció entrar amb un debat estèril, que no ens porta en lloc, però continuo dient que desde la nostre secció sindical fem i farem el que creiem mes oportú per els interessos generals dels treballadors, si fem campanya en favor d'un partit polític determinat, ho fem amb la convicció de que estem fen arribar als nostres afiliats el que no fan arribar els mitjans de comunicació, tots sabem que els mitjans de comunicació estan fen arribar missatges, bipartidistes amb l’única intenció de desvalorar la resta de partits polítics, amb la qual cosa, no arriben les propostes de l’únic partit que defensa per sobre de tot els interessos generals dels treballadors i treballadores, i clar està, expliquem als nostres afiliats i afiliades i a la resta de company i companyes, qui es en Joan Coscubiela i que representa per nosaltres, això no vol dir organitzar la vida de ningú, " nomes faltaria" es informar i fer públic el que pensem, a partir d’aquí cadascú vota el partit polític que l’interessi sigui afiliat al nostre sindicat o no, sense cap conflicte intern, la nostre secció sindical te la maduresa suficient per entendre el nostre posicionament, segurament si aquesta maduresa la tinguessin altres seccions sindicals, aquestes situacions es veurien amb total normalitat, perquè tenim clar que ccoo es un sindicat plural però d'esquerres i que defensa els interessos dels treballadors, com ICV/EUA. ¿ O es que tu no penses això ?

Loles Cuéllar Sabaté ha dit...

Sóc de CCOO des de fa molts anys i quan miro, escolto, lleigeixo qui ha donat suport al meu sindicat en la vaga general del 29 de setembre, al Pacte per la Educació, la Llei de la dependència, ha estat en contra de les retallades dels serveis públics, he vist en moltes manifestacions al nostre costat; és ICV/EUA, per això com a ciutadana puc donar el meu vot i dir-ho amb veu alta.

L'anònim del dia 23 ha dit...

Plural, com bé dius company, plural amb totes les lletres. Què passarà el dia que, per posar un exemple, el secretari general de la secció sigui d'ERC? o del PSC? (T'asseguro que CCOO té molts afiliats d'aquesta tendència, sobretot en algunes federacions)o de la CUP? T'agradaria, llavors, que fes campanya a favor de la seva candidatura? No sé, segurament com dius són debats estèrils, però personalment no comparteixo l'idea que des de les seccions sindicals es faci campanya electoral (que passarà si algun dia ICV i EUiA trenquen relacions?). Ah! Loles no m'has de convèncer de res, jo també vaig fer vaga i he votat en Coscu per tot el que dius, però això no vol dir que CCOO s'acabi convertint en el "corre ve y dile" de cap partit polític.

Sergi lozano ha dit...

Nosaltres pensem molt be el que fem, es reuneix la secció sindical, i es discuteixen els temes que s’han de portar als treballadors. Jo respecto l’opinió de tothom, ¿ no se si tu també? Però crec que estàs matant mosquits a canonades, i com diu un bon amic meu “ASI NOS LUCE EL PELO” ara el que toca es treballar per a conegui, que el Govern, la patronal y els poders econòmic, ho tinguin difícil per continuar fent polítiques regressives que ens afectaran de ple a la classe treballadora, així que mans a la obra, i a lluitar contra això. Mentre nosaltres perdem el temps amb aquestes discussions com he dit ESTERILS, els poders econòmics estan maquinant per continuar sagnant als mes dèbils de la societat, i ara amb el nou govern o continuaran tenint fàcil, Així que, SALUT, FORÇA Y RECOLÇAMENT ALS QUE REALMENT REPRESENTEN LA CLASE TREBALLADORA

BERNAT GARCIA ha dit...

Normalment no acostumo a respondre comentaris "anònims" però aquesta vegada i sense que això serveixi de precedent, faré una excepció.
M'agradaria demanar-li amb tot afecte i respecte al company que signa els comentaris com anònim, que deixi de marejar la perdiu i fer-se palles mentals, sobre el fet que una secció sindical de CCOO en l'exercici ordinari de les seves funcions sindicals defensi una posició política determinada. Que no pateixi i no sofreixi el company, que en el cas que el dia de demà el PSOE o PSC defensi d'una manera integra i honesta els interessos propis dels treballadors / es, la independència política de la qual gaudeix el sindicat CCOO, permetrà que les diferents seccions sindicals puguin també fer lliurement difusió d'això i mostrar el seu suport o adhesió a aquest partit si així ho consideren oportú. LLIBERTAT és igual a INDEPENDÈNCIA però no a INDIFERÈNCIA.

Marc Conesa ha dit...

Bernat, sense voler entrar en discussions, com bé diu el company d'abans, em sembla que el que diu l'Anònim no és tant desgavellat i té força sentit. És clar que independència no vol dir indiferència, per això ens possicionem i ens mobilitzem, perqùe no som indiferents; ara bé, comparteixo l'opinió del company Anònim en el sentit que CCOO no ha de fer campanya. Què ens diferencia a nosaltres de l'altre gran sindicat i que sempre que podem critiquem dient que són el mateix que PSOE? Em sembla, amb tot el respecte i malgrat considerar la cita una mica fora de to, que no és precissament ell el que es fa "palles mentals" i que massa sovint ens oblidem quina és la principal activitat del nostre sindicat: organitzar els treballadors en el centre de treball.

Jordi ha dit...

Carai!!! Si que ha generat debat el meu petit comentari de l’altre dia. Doncs mireu, i una vegada llegits tots amb atenció, continuo pensant el mateix: CCOO és independent, que no indiferent ni singular, però si independent (m’alegro veure que no sóc l’únic que penso així). Apa adéu i, com diu l’autor de la carta en un dels seus comentaris: salut, força i recolzament als que defensen la classe treballadora (que no vol dir pensament únic...)

Juan Antonio ha dit...

Pero como nos podemos hacernos trampas al solitario, ¡¡La independencia política no existe!! y menos en nuestro sindicato, si fuera así, ¿ Porque no nos hemos aliado con los compañeros del 15 M ? ¡¡¡Estos si que defienden la independencia política !!! por la situación en la que se encuentra nuestro sistema democrtático debido al bipartismo que existe. Pero claro, nuestra hipocresía nos lleva a alzar la bandera de nuestra independencia, aún sabiendo que somos totalmente dependientes de las decisiones políticas que se dan en nuestro país, y como dice el compañero Sergi, tenemos que dar la máxima cobertura a quienes reálmente pueden llevar la voz de los trabajadores al Congreso de los diputados, ¿ O es que hay algún partido políco que se acerque mas a los postulados que defiende ccoo, que no sea Izquierda Unida ? Como he dicho antes no seamos hipócritas, diciendo lo que no pensamos.

Joan Rosell ha dit...

Aqui hay mas de uno que cuestiona la carta, porque se dice que no se muestra la independencia sindical. Seguro que mas de uno sois un patrono de esos, que paga 1000 euros el cubierto, para asistir a la cena con sermón incluido del politico de turno, ademas repetis cena, porque quereis quedar bien con todos.

L'Anònim del dia 23 ha dit...

Joan Rosell, no siguis tant curt de mires !! Jo sóc una assalariat com tu, amb un sou normalet, afiliat a CCOO, delegat de la meva empresa i que, això si, penso diferent ¿no ho saps acceptar això? ¿o es que ara em diràs que tots els afiliats de CCOO voten IU o ICV? Segur que no, sinó no surten el números de les últimes eleccions. A continuació cito una referència literal dels Estatuts confederals de CCOO: "La independencia del sindicato respecto de los partidos políticos exige una especial atención a aquellos afiliados y afiliadas de la Confederación que ocupen responsabilidades a cualquier nivel de sus estructuras y tengan, paralelamente, en el libre ejercicio de su militancia política".

Joan Rosell ha dit...

Anonimo del dia 23 y dia 25, tu lo has dicho, "militancia politica", el compañero de Freixenet no tiene militancia politica al menos no lo menciona, se postula personalmente en una carta, que Joan a querido hacer publica, por una opcion de voto. Seguro que en su empresa, no se ha hecho campaña por ninguna opción politica, por otra parte que un sindicalista apueste por una opcion de voto de izquierdas, es cuando menos coherente, aunque en CCOO, hay de todo, estas hasta "tu" no se que opinaras sobre que el antiguo secretario general de CCOO y actual diputado de PSOE, Antonio Gutierrez acompañara a Joan Coscubiela en el cierre de campaña, pero viendo tus opinones anteriores, seguro que para ti es para llamar a las tropas de asalto. Como afiliado de base de CCOO, me paso los estatutos de CCOO por la entrepierna, hay una cosa por encima de todo, la etica y la moral, y la carta de sergio es totalmente respetable.

Publica un comentari